Wikipedia

Arama sonuçları

9 Mayıs 2021 Pazar

9 May eTwinning Day

 9 MAYIS ETWİNNİNG GÜNÜ ETKİNLİĞİ

    Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Kimya öğretmeni Özkan Erdoğan. Bugün 9 Mayıs etwinning günü dolayısıyla bu etkinliğimizi sizlere projelere emek vererek şekillendiren öğrencilerimizle birlikte sunduk.

    Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) vefatının 700'üncü yılı nedeniyle 2021'i "Yunus Emre'yi Anma Yılı" kapsamına aldı. Bu kapsamda ESKİŞEHİR VALİLİĞİ ve çeşitli kuruluşlar, Yunus Emre’yi, her yıl olduğu gibi mayıs ayı başında Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki türbesinde Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Hafta etkinlikleri çerçevesinde çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde 7-9 Mayıs'ta etkinliklerini arttırmıştır. Eskişehir Valiliğinin https://www.bizimyunus.gov.tr/ adlı web sitesinden Yunus Emre ile ilgili bilgiler yayınlamaktadır. Bizim Yunus şiir galerisi için https://www.bizimyunus.gov.tr/galeri/#lg=1&slide=0 adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz.

    Projemizin hedeflerinden biri olan Periyodik Tablo ile ilgili kısa bir bilgi aktarayım: Birleşmiş Milletler 2019 yılını "Bilimde en önemli başarılardan biri" olarak Uluslararası Periyodik Tablo Yılı ilan etmişti. 150 yıl önce Mart ayında Rus bilim insanı Dimitri Mendeleev tüm bilinen elementleri toplamış ve hepsini bir tabloya yerleştirmiş, bize daha kolay öğrenme yöntemini göstermişti.

    Katılımcılara hoş geldiniz diyerek etkinliğimizi başlattım. İlk olarak Bursa eTwinning koordinatörlerinden bizim proje mentörümüz İlkay Önen Düzgün öğretmenimize verdim. O da etkinliğimizi tebrik etti ve başarılar diledi.

    Projemizin üye tanıtımına geçtim. Özkan Erdoğan - Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu (EKAL), Meryem Bilgin - İstanbul Eşref Bitlis Anadolu Lisesi (EBAL), Ayla Özer - Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi (ŞTSFL), Hatice Neşe Sabuncuoğlu - Hatay Anadolu Lisesi (HAL), Nazime Ersöz Bal - TED Hatay Koleji (TEDHK), Hatice Filiz Camadan - Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi (GİKAL), Ali Akyol – Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Kimya (KKAL), Sanja ČERIMAGIĆ Kimya öğretmeni, Alijana HUSİKA Türkçe öğretmeni Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola – Mostar.

 Bu etkinliğe katkı sunan 4 farklı projenin tanıtımı öğrenciler tarafından yapıldı. Sunumlardan sonra mentimetre web 2 aracı ile 9 Mayıs eTwinning günü sizin için ne ifade ediyor bunu üç kelime ile belirtiniz sorusunu sorarak uygulamayı yapıp sonlandırdık. Etkinliğimizi Anneler gününe uygun bir sürpriz ile bitirdik.

     Etkinliğe katılan proje isimlerini ve koordinatörleri kısaca tanıyalım.

     1.proje (The Dance Of The Elements With Nature – Elementlerin Doğa İle Dansı) Kurucu üyeleri Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Özkan ERDOĞAN ve Hatay Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Hatice Neşe SABUNCUOĞLU

    2.proje ( GLOBAL WARNING - KÜRESEL UYARI ) Koordinatörü Konya Saraybosna Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Dilek BARDAKKAYA

    3.proje (Çevreci Okullar; Benim Bi Dünyam) Kurucu üyeleri Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Orçun BEKTAŞ ve Odunpazarı Yunus Emre MTAL Coğrafya Öğretmeni Kaan Erkan UĞURLU

    4.proje (Bu Dünya Bizim) Koordinatörü Konya Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Arzu SEZGİNSAF

  Her projeden 2 öğrencinin yapacağı proje tanıtımı ve etkinlik örneklerini sunan öğrencilerin isimleri şöyledir.

     1.proje (The Dance Of The Elements With Nature – Elementlerin Doğa İle Dansı) proje tanıtımını Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesinden Tuğçe öğrencimiz sundu.

    2.proje ( GLOBAL WARNING - KÜRESEL UYARI ) proje tanıtımını Konya Saraybosna Anadolu Lisesinden Şerife öğrencimiz sundu.

    3.proje (Çevreci Okullar; Benim Bi Dünyam) proje tanıtımını Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesinden Busenur öğrencimiz sundu.

    4.proje (Bu Dünya Bizim) proje tanıtımını Elazığ Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinden Zeynep öğrencimiz sundu.

3.      Etkinlikleri sunan öğrencilerimizin sıralaması şöyledir.

  4.proje (Bu Dünya Bizim ) etkinlik tanıtımını İstanbul Eyüpsultan Vatan Anadolu Lisesinden Rümeysa öğrencimiz sundu

   2.proje (GLOBAL WARNING ) etkinlik tanıtımını Elazığ Lisesinden Duygu öğrencimiz sundu.

  1.proje (Elementlerin Doğa İle Dansı) etkinlik tanıtımını Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesinden Hilal öğrencimiz sundu.

    9 Mayıs eTwinning etkinliği ile ilgili mentimetre web 2.0 aracını kullanarak 9 Mayıs eTwinning günü sizin için ne ifade ediyor sorusuna (https://www.menti.com/) adresine girerek 3 kelime ile yazmaları istendi, sonuçlar paylaşıldı.

                https://www.menti.com/        code: 50610650

    Dilek ve temennilerde öğretmenlerimiz etkinlikten oldukça keyif aldıklarını ve bu gibi etkinlikler oldukça katılmak istediklerini belirttiler. Yaygınlaştırma araçlarımız olan sosyal medyalarımızdan yapılan etkinliği hep birlikte paylaşmamız gerektiğini söylediler. Tekrar bir araya gelmek temennisi ile etkinlik sonlandırıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fenerbahçe Anatolian High School