Wikipedia

Arama sonuçları

26 Nisan 2021 Pazartesi

Klor (TR) (ENG) - Ekal

 




Klor, VIIA grubunda bulunan hafif, keskin kokulu, yeşilimsi sârı renkli, tahriş edici ve zehirleyici bir gazdır. Havadan 2,5 kat ağır olan klor ilk zamanlar bir bileşik olarak kabul ediliyordu. Klor (Cl) 17 atom numarasına sahip, 35.5 gr ağırlığında, oda sıcaklığında gaz halde bulunan, halojen grubundan bir elementtir. Klor ilk olarak 1774 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedildi. 1810 yılında ise bugünkü ismi Humphry Davy tarafından verildi. Klor sanayide en çok doymuş tuz çözeltisinin elektrolizi yoluyla üretilir. Bazen de erimiş sodyum kloründen elde edilir. Klor ve bileşikleri kent içme sularının dezenfekte edilmesinde kullanılır. Evlerde kullanılan mikrop öldürücülerin, çok sayıda doğal ve yapay maddelerin üretilmesinde yararlanılır.







Chlorine is a light, pungent, greenish-yellow colored, irritating and toxic gas contained in VIIA. Chlorine, 2.5 times heavier than air, was first considered a compound. Chlorine (Cl) is a halogen element with 17 atomic number, 35.5 g weight, gaseous in the room.Chlorine was first discovered by Carl   Wilhelm Scheele in 1774. In 1810, its present name was given by Humphry Davy. Chlorine is mostly produced in industry by electrolysis of saturated salt solution. Sometimes it is obtained from molten sodium chlorine. Chlorine and its compounds are used in the disinfection of urban drinking water. It is used in the production of a large number of natural and artificial substances, including germicides used at home. 

2 yorum:

  1. Elementlerin bir arada olacağı çalışmaların parçası olan bu yazılar güzel bir şekilde özetlenmiş.Emeğinize sağlık gençler.

    YanıtlaSil
  2. Bu çalışmalar bizler için çok yararlı oluyor.

    YanıtlaSil

Fenerbahçe Anatolian High School